pajzsmirigy göb lézeres kezelés

Pajzsmirigy műtét helyett létezik más megoldás?

A jóindulatú pajzsmirigy göbök esetében, számos alkalommal kiváltható a hagyományos műtéti eljárás lézeres thermoablációs kezeléssel, amely egy jóval kíméletesebb megoldást jelent pácienseink számára.

A pajzsmirigy göbök előfordulása napjainkban igen gyakori, a lakosság körülbelül 11%-nak van 1cm-nél nagyobb göb a pajzsmirigyében. A diagnosztizált jóindulatú pajzsmirigy göböknél számos esetben előfordul, hogy a göb természetéből adódóan panaszokat okoz. Ilyenek lehetnek például a nagyobb légcsövet nyomó, nyelési panaszokat okozó göbök, a problémát még nem okozó, de intenzíven növekvő jóindulatú göbök, az esztétikailag zavaró vagy a túlműködő pajzsmirigy göbök.

A panaszt okozó jóindulatú göbök kezelésében hazánkban jelenleg a hagyományos műtét az elsődlegesen alkalmazott eljárás, azonban nem ez jelenti az egyetlen megoldást. Klinikánkon a kezelési folyamatok kialakításánál és a mindenkori páciensgondozás során az egyik legfontosabb szempont, hogy pácienseink elsősorban panaszmentessé szeretnének válni, nem pedig pajzsmirigy mentessé!

A jóindulatú pajzsmirigy göbök esetében, számos alkalommal kiváltható lenne a hagyományos műtéti eljárás lézeres thermoablációs kezeléssel, amely jóval kíméletesebb megoldást jelent pácienseink számára. A korszerű lézeres kezeléssel elkerülhető a műtéttel járó pszichés terhelés, a vágás utáni hegképződés, az élethosszig tartó hormonterápia, de a szövődmények kockázata is szignifikánsan alacsonyabb egy pajzsmirigy műtéthez képest.

A kezelés előzetes számítógépes megtervezése, a lézer precizitása, pontossága felülmúlja az eddigi módszerek (korábban használt rádiófrekvenciás, vagy mikrohullámú kezelések) által elért eredményeket. A lézer a kezelt terület határait sokkal határozottabban, pontosabban kezeli, így például a problémás, nehezen megközelíthető, nagyobb kockázatot jelentő göbök (pl. ütőérhez, nyelőcsőhöz közeli göbök, stb.) esetében sokkal hatékonyabb megoldást nyújt. A kezelés hatása már a beavatkozást követően látható.

A lézeres thermoablációs kezelés az egyik legbiztonságosabb és legkisebb terheléssel járó kezelési forma napjainkban.

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 4. rész

A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 4. rész

„A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé!” sorozatunk 4. részében egy interjú olvasható, amelyben a páciensünk elmeséli miért választotta a műtét helyett a ThyroCare Központban elérhető pajzsmirigy ciszták alkoholos kezelését.
A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 3. rész

A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 3. rész

Ismerd meg „A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé!” sorozatunk 3. részét, amiből kiderül, hogyan élte meg páciensünk az ultrahang vezérelt vékonytű-biopsziás mintavétel vizsgálatot és elárulja, hogy miért nem kell félni a tűszúrástól.
A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 2. rész

A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 2. rész

Ismerd meg „A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé!” sorozatunk 2. részét, amiből kiderül, hogy hogyan élte meg az egyik kedves páciensünk a lézeres thermoablációs kezelést és mi a kapcsolat a pattogós cukorka és a beavatkozás között.
A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy - mentessé! - 1. rész

A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy - mentessé! - 1. rész

Sorozatunk 1. részében az egyik kedves páciensünk elmeséli hogyan kezdődött minden, miért mondott nemet a pajzsmirigy műtétre és milyen utat járt be mire rátalált a ThyroCare Központra és lézeres kezelésre.
Örökölhető a pajzsmirgy betegség?

Örökölhető a pajzsmirgy betegség?

A pajzsmirigy betegség - különösen az autoimmun folyamatok és a pajzsmirigy göbös elváltozásai - napjainkban egyre több embert érintenek.
Dr. Bakos Bencével a pajzsmirigy cisztákat szedtük darabjaira.

Dr. Bakos Bencével a pajzsmirigy cisztákat szedtük darabjaira.

A ThyroCare belgyógyász-endokrinológus szakorvosával folytatott beszélgetés során megtudtuk, hogy ciszta és ciszta között is van különbség és olyan alapfogalmakat tisztáztunk, amelyek gyakran összemosódnak a köztudatban