Pajzsmirigy göbök lézeres (thermoablációs) kezelése

Innováció a pajzsmirigy göbök műtét nélküli kezelésében! Pajzsmirigy göbök lézeres kezelése, vágás és műtéti beavatkozás nélkül! A kizárólag intézményünkben végzett lézeres thermoablációs kezelés a jóindulatú pajzsmirigy göbök jelenlegi legkorszerűbb, legprecízebb, magas hatékonyságú és műtét nélküli kezelési megoldása a magyar magánegészségügyben.

Pajzsmirigy göb Diagnosztikai és Kezelési Központunkban, Magyarországon elsőként a magánegészségügyben végezzük a pajzsmirigy göbök lézeres thermoablációs kezelését, amely a jóindulatú pajzsmirigy göbök jelenlegi legkorszerűbb, legprecízebb, magas hatékonyságú műtét nélküli kezelési megoldása.
Az eljárás minimális kellemetlenséggel jár, amely nem igényel hosszabb gyógyulási időt. A beavatkozás a számítógépes tervezéssel együtt hozzávetőlegesen egy órát vesz igénybe. A kezelés előzetes számítógépes megtervezése, a lézer precizitása, pontossága mentén történő lézeres eljárás felülmúlja az eddigi módszerek (korábban használt rádiófrekvenciás, vagy mikrohullámú kezelések) által elért eredményeket. A lézeres kezelést követően a szövődmények kockázata elhanyagolható egy pajzsmirigy műtéthez képest. A kezelés hatása már a beavatkozást követően látható.

A kezelést minden esetben orvosi konzultáció előzi meg és kizárólag szakorvosi javaslatra, megfelelő indikáció és kizárólag jóindulatú pajzsmirigy göbök esetében végezhető el. Arról, hogy egy göb jóindulatú-e, úgy bizonyosodunk meg, hogy a beavatkozást megelőzően legalább két alkalommal aspirációs cytológiai mintavétel (FNAB) történik az adott göbből. Amennyiben mindkét alkalommal egyértelműen kizárható a rosszindulatú folyamat jelenléte, akkor ebből a szempontból elvégezhető a kezelés.

  • jóindulatú pajzsmirigy göbök esetében
  • problémát még nem okozó, de intenzíven növekvő jóindulatú pajzsmirigy göbök esetében
  • nagyobb, problémát okozó (légcsövet nyomó, nyelési panaszokat okozó, esztétikailag látható) jóindulatú göbök esetében
  • opcionálisan túlműködő göbök esetében, az izotóp kezelés egyik lehetséges alternatívájaként

A kezelés kizárólag szakorvosi indikációra, műtétet nem igénylő göbök esetében végezhető el, a kezelt göbből megelőzően legalább két külön alkalommal végzett ultrahang vezérelt aspirációs citológiai mintavételt követően.

A lézeres thermoablációs módszerrel a nem rosszindulatú, de méretéből adódóan panaszt okozó göbök, műtétet nem igénylő kezelését végezzük kíméletes és hatékony módon. A beavatkozás során egy speciális tűt szúrunk a panaszt okozó göbbe, amely ezután lézernyalábot továbbít a göb szövetéhez. A lézernyaláb felmelegíti a göböt, ezáltal sejtpusztulás és a göb méretének jelentős csökkenése következik be. 

A beavatkozás tervezett időtartama 30-60 perc, amelyet legalább 2 órás megfigyelés követ. A kezelés előtt és közvetlenül azt követően ultrahang felvételt készítünk a kezelt területről, amely alapján jól megbecsülhetővé válik a kezelés várható hatása.
A sejtpusztulás következtében a göb mérete átlagosan 60%- al csökken, ideális esetben akár teljesen el is tűnhet. A göb méretének csökkenése a kezelést követő egy év alatt fokozatosan következik be.

  • A lézeres kezelés – a hagyományos thermoablációs kezelésekhez képest – fizikai tulajdonságaiban jelentősen precízebb, kíméletesebb eljárásmód.
  • A kezelt terület határait sokkal határozottabban, pontosabban kezeli, így például a problémás, nehezen megközelíthető, nagyobb kockázatot jelentő göbök (pl. ütőérhez, nyelőcsőhöz közeli göbök, stb.) esetében sokkal biztonságosabb megoldást nyújt.
  • Az eljárással a problémás göbök esetében a szövődmények kockázata szignifikánsan alacsonyabb.

A hagyományos műtéti beavatkozásokkal ellentétben a lézeres thermoablációs kezelést követően a páciens otthonába távozhat. Lábadozási idő gyakorlatilag nincs, a kezelést követő időszak minimális kellemetlenséggel járhat, amely a munkavégzést nem befolyásolja. Az elért eredményt ultrahang vizsgálattal ellenőrizzük közvetlenül a beavatkozást követően, majd 3, 6 és 12 hónap elteltével.

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.