Pajzsmirigy ultrahang vizsgálat

Gyors és fájdalommentes módja az elváltozások felismerésének és követésének. A diagnosztikai eljárás a pajzsmirigy göbök méretének és kiterjedésének felismerésében, valamint azok utókövetésében is kiemelten fontos szerepet játszik.

A pajzsmirigy ultrahang vizsgálat gyors és fájdalommentes módja az elváltozások felismerésének és követésének. A diagnosztikai eljárás pajzsmirigy göbök méretének és kiterjedésének felismerésében, valamint azok utókövetésében is kiemelten fontos szerepet játszik.

Pajzsmirigy betegségre utaló kóros laborértékek esetén gyulladásos pajzsmirigy betegségek esetén pajzsmirigyen található göbök vizsgálatára már ismert pajzsmirigy göbök, pajzsmirigy ciszták állapotának követésére látható, tapintható pajzsmirigy megnagyobbodás esetén pajzsmirigy műtétek utáni állapotkövetésre.

A pajzsmirigy vizsgálata mellett, minden esetben javasolt a nyaki lágyrészek és nyaki nyirokcsomók ultrahang vizsgálata is az esetleges kóros elváltozások megfelelő diagnosztizálására. Pajzsmirigy göbösödés esetén a méretében nagyobb (1cm feletti), vagy szerkezetileg gyanús pajzsmirigy göbök tekintetében, minden esetben további kivizsgálás is indokolt lehet. Intézményünkben szükség szerint FNAB vizsgálatot, azaz a göbök ultrahang vezérelt vékonytű-biopsziás mintavételét is elvégezzük, hogy gyors és megbízható eredményt kapjunk a göb biológiai viselkedését illetően.

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.