lézeres thermoablációs kezelés

Milyen vizsgálatok előzik meg a lézeres thermoablációs kezelést?

Ahogy más beavatkozások előtt a lézeres thermoablációs kezelés esetében is van pár olyan vizsgálat, amelyet a szakorvosaink előírnak, hogy átfogó képet kapjanak a páciensek aktuális egészségi állapotáról és kizárhassák az esetleges kontraindikációkat.

Mint minden beavatkozás előtt a pajzsmirigy göbök és ciszták kezelésére irányuló lézeres thermoablációs eljárás esetében is van pár olyan vizsgálat, amelyet a szakorvosaink előírnak, hogy átfogó képet kapjanak a páciensek aktuális egészségi állapotáról és kizárhassák az esetleges kontraindikációkat. A ThyroCare Központ szakértőinek bevonásával összegyűjtöttük, azokat a lépéseket, amelyek megelőzik a lézeres kezelést.

Kettő darab negatív aspirációs citológia

A  lézeres thermoablációs kezelés előtt minden esetben szükséges kettő negatív  aspirációs citológiai mintavétel (FNAB), mivel jelenleg csak jóindulatú pajzsmirigy göbökön alkalmazható a lézeres eljárás. A kettő, egymástól időben elkülönülő mintavétel segítségével a szakorvosaink kizárhatják a rosszindulatú folyamatok jelenlétét.

Fül-orr gégészeti konzultáció

A fül-orr gégész szakorvos egy általános fül-orr gégészeti vizsgálatot végez el, amelynek elsődleges célja a hangszalagok ellenőrzése, azok rendellenességeinek kizárása.

Laborvizsgálat

A lézeres thermoablációs kezelés előtti vizsgálatok közül talán az egyik leggyorsabb a laborvizsgálat, amely leginkább egy nagyrutinhoz hasonlítható. A szakorvos által elrendelt laborértékek közül elsődlegesen pajzsmirigy értékeknek és az alvadási faktoroknak van jelentősége a lézeres kezelés szempontjából.

EKG

Az elektrokardiográfia vizsgálat, közismertebb nevén EKG arra szolgál, hogy felmérje a páciens aktuális egészségi állapotát, kizárja a kardiológiai betegségeket, valamint monitorozza a vérnyomását.

Az elrendelt vizsgálatokon kívül természetesen elengedhetetlen a pajzsmirigy göb lézeres thermoablációs konzultáció, hiszen a lézeres kezelés csak szakorvosi javaslatra, megfelelő indikációk mellett történhet meg.

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 4. rész

A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 4. rész

„A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé!” sorozatunk 4. részében egy interjú olvasható, amelyben a páciensünk elmeséli miért választotta a műtét helyett a ThyroCare Központban elérhető pajzsmirigy ciszták alkoholos kezelését.
A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 3. rész

A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 3. rész

Ismerd meg „A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé!” sorozatunk 3. részét, amiből kiderül, hogyan élte meg páciensünk az ultrahang vezérelt vékonytű-biopsziás mintavétel vizsgálatot és elárulja, hogy miért nem kell félni a tűszúrástól.
A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 2. rész

A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 2. rész

Ismerd meg „A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé!” sorozatunk 2. részét, amiből kiderül, hogy hogyan élte meg az egyik kedves páciensünk a lézeres thermoablációs kezelést és mi a kapcsolat a pattogós cukorka és a beavatkozás között.
A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy - mentessé! - 1. rész

A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy - mentessé! - 1. rész

Sorozatunk 1. részében az egyik kedves páciensünk elmeséli hogyan kezdődött minden, miért mondott nemet a pajzsmirigy műtétre és milyen utat járt be mire rátalált a ThyroCare Központra és lézeres kezelésre.
Örökölhető a pajzsmirgy betegség?

Örökölhető a pajzsmirgy betegség?

A pajzsmirigy betegség - különösen az autoimmun folyamatok és a pajzsmirigy göbös elváltozásai - napjainkban egyre több embert érintenek.
Dr. Bakos Bencével a pajzsmirigy cisztákat szedtük darabjaira.

Dr. Bakos Bencével a pajzsmirigy cisztákat szedtük darabjaira.

A ThyroCare belgyógyász-endokrinológus szakorvosával folytatott beszélgetés során megtudtuk, hogy ciszta és ciszta között is van különbség és olyan alapfogalmakat tisztáztunk, amelyek gyakran összemosódnak a köztudatban