pajzsmirigy ultrahang

Az ultrahang szerepe a pajzsmirigy betegségek utókövetésében

Legyen szó diagnosztikáról, beavatkozások során nyújtott támogató szerepéről vagy utókövetésről a pajzsmirigy ultrahang vizsgálatnak elvitathatatlan jelentősége van a pajzsmirigy betegségek tekintetében.

Korábban több cikkünkben hangsúlyoztuk, hogy milyen nagy jelentőséggel bír az ultrahang vizsgálat a pajzsmirigy betegségek felismerésében, azonban kevés szó esett eddig az utókövetésben betöltött szerepéről, pedig a ThyroCare endokrinológus szakorvosai által végzett beavatkozások szinte mindegyike maga után vonja a bizonyos időközönkénti ultrahang kontrollt.

Az ultrahang vizsgálatnak nemcsak a pajzsmirigy ciszták felderítésében és állapotának követésében van meghatározó szerepe, hanem az egyik kezelési formájának, az alkoholos beavatkozás precíz és biztonságos elvégzésében és az elért eredmény utókövetésében is.

Folyamatos ultrahang követés mellett a cisztába befecskendezett alkoholnak köszönhetően sejtpusztulás következik be, így eredményezve a ciszta méretének csökkenését. A pajzsmirigy ciszta pontos méretcsökkenésének meghatározására szolgál az ultrahang kontroll, amelyet a kezelést követően egy, három és hat hónap elteltével ajánlott elvégezni.

Intézményünkben Dr. Lehoczki Viktor által végzett lézeres thermoablációs kezelésben és az elért eredmény utókövetésében szintén elengedhetetlen szereppel bír az ultrahang. A beavatkozás során ultrahang és a precíz tervező program segítségével pontosan meghatározhatóvá válik a kezelt terület, így a jóindulatú pajzsmirigy göbbe vezetett tű által továbbított lézernyaláb a sejtpusztulás következtében jelentős méretbeli csökkenést eredményez.

pajzsmirigy göb lézeres thermoablációs kezelés
Lézeres thermoablációs kezelés a ThyroCare Központban

Az elért eredmény ellenőrzésére szolgál az ultrahang vizsgálat, amelyet a szakorvos a beavatkozást követően harmadik, hatodik és 12. hónapban javasol.

Legyen szó diagnosztikáról, beavatkozások során nyújtott támogató szerepéről vagy utókövetésről a pajzsmirigy ultrahang vizsgálatnak elvitathatatlan jelentősége van a pajzsmirigy betegségek tekintetében. Az elmúlt évtizedekben rohamos fejlődésnek induló képalkotó eljárás az endokrinológusaink egyik legjobb barátjává vált.

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

„A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé!” - Különkiadás

„A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé!” - Különkiadás

Sokszor írtunk már arról, hogyan élik meg a páciensek a vizsgálatokat a ThyroCare Központban. Most a másik oldalra voltunk kíváncsiak, ezért a szakorvosainkat faggattuk az általuk végzett eljárásokról, így jöjjön az FNAB mintavétel az orvos szemszögéből.
A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! – 6. rész

A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! – 6. rész

"A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé!” sorozatunk 6. részében az ultrahang vizsgálatot elemezzük ki töviről hegyire az egyik páciensünk történetén keresztül.
Milyen vizsgálatok előzik meg a lézeres thermoablációs kezelést?

Milyen vizsgálatok előzik meg a lézeres thermoablációs kezelést?

Ahogy más beavatkozások előtt a lézeres thermoablációs kezelés esetében is van pár olyan vizsgálat, amelyet a szakorvosaink előírnak, hogy átfogó képet kapjanak a páciensek aktuális egészségi állapotáról és kizárhassák az esetleges kontraindikációkat.
A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 5. rész

A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 5. rész

„A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé!” sorozatunk 5. részéből kiderül, hogy az általunk már sokat hangoztatott lézeres kezelés előnyei hogyan hatnak egy húsvér páciens mindennapjaira.
A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 4. rész

A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 4. rész

„A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé!” sorozatunk 4. részében egy interjú olvasható, amelyben a páciensünk elmeséli miért választotta a műtét helyett a ThyroCare Központban elérhető pajzsmirigy ciszták alkoholos kezelését.
A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 3. rész

A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 3. rész

Ismerd meg „A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé!” sorozatunk 3. részét, amiből kiderül, hogyan élte meg páciensünk az ultrahang vezérelt vékonytű-biopsziás mintavétel vizsgálatot és elárulja, hogy miért nem kell félni a tűszúrástól.