nemi betegség

Hogyan előzhetőek meg az egyes nemi úton terjedő betegségek?

A nemi úton terjedő betegségek (STD) jellemzően szexuális érintkezés útján fertőznek. Az STD fertőzések széles körben terjedhetnek és bárkit érinthetnek, aki nemi éltet él, éppen ezért a nőgyógyászunk által javasolt személyre szabott megelőzés és a felelős szexuális élet rendkívül fontos a fertőzések elkerülése érdekében.

A nemibetegségek megelőzésének legbiztosabb módszerei: a megfelelő védekezés, az elérhető védőoltások kérése, valamint a partner és önmagunk rendszeres STD szűrése.

VÉDEKEZÉS: az óvszer használata jelentősen csökkentheti a nemi betegségek kockázatát. Az óvszer az egyetlen olyan eszköz, amely egyaránt véd a nem kívánt terhességtől és a szexuális úton terjedő betegségektől is. Az óvszer használata valamennyi szexuális tevékenység során fontos, csak így nyújt megfelelő védelmet! A számunkra ideális egyéb kiegészítő fogamzásgátlási vagy megelőzési módszerrel kapcsolatban javasolt nőgyógyászunkkal konzultálni.

VÉDŐOLTÁSOK: léteznek olyan védőoltások, amelyek védettséget jelentenek a leggyakoribb nemi betegségek, például a HPV ellen. Az oltás fontos és szakmailag is ajánlott a megelőzés szempontjából. A HPV oltások gyermek és felnőttkorban is beadhatóak és védelmet nyújtanak egyes alacsony és a magas rizikójú HPV típusok ellen.

SZŰRŐVIZSGÁLATOK: Bizonyos nemi betegségek akár tünetmentesek is lehetnek, így átadhatóak anélkül is, hogy rajtunk vagy partnerünkön bármilyen panaszt észlelnénk. A rendszeres szűrővizsgálat – különösen új partner esetén – csökkentheti a STD megbetegedések kockázatát.

Panaszok esetén se halogassuk a kivizsgálást, hiszen az elhanyagolt, nem kezelt fertőzések továbbadhatók partnerünknek, valamint idővel komolyabb szövődményeket is okozhatnak.

Forduljunk nemi betegségek terén szakértő nőgyógyászhoz, aki a megfelelő diszkréció és kölcsönös bizalom mellett segít a számunkra ideális kezelés kialakításában, valamint az életvitelünknek megfelelő megelőzési módszerek hosszú távú kialakításában is.

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 4. rész

A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 4. rész

„A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé!” sorozatunk 4. részében egy interjú olvasható, amelyben a páciensünk elmeséli miért választotta a műtét helyett a ThyroCare Központban elérhető pajzsmirigy ciszták alkoholos kezelését.
A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 3. rész

A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 3. rész

Ismerd meg „A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé!” sorozatunk 3. részét, amiből kiderül, hogyan élte meg páciensünk az ultrahang vezérelt vékonytű-biopsziás mintavétel vizsgálatot és elárulja, hogy miért nem kell félni a tűszúrástól.
A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 2. rész

A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 2. rész

Ismerd meg „A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé!” sorozatunk 2. részét, amiből kiderül, hogy hogyan élte meg az egyik kedves páciensünk a lézeres thermoablációs kezelést és mi a kapcsolat a pattogós cukorka és a beavatkozás között.
A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy - mentessé! - 1. rész

A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy - mentessé! - 1. rész

Sorozatunk 1. részében az egyik kedves páciensünk elmeséli hogyan kezdődött minden, miért mondott nemet a pajzsmirigy műtétre és milyen utat járt be mire rátalált a ThyroCare Központra és lézeres kezelésre.
Örökölhető a pajzsmirgy betegség?

Örökölhető a pajzsmirgy betegség?

A pajzsmirigy betegség - különösen az autoimmun folyamatok és a pajzsmirigy göbös elváltozásai - napjainkban egyre több embert érintenek.
Dr. Bakos Bencével a pajzsmirigy cisztákat szedtük darabjaira.

Dr. Bakos Bencével a pajzsmirigy cisztákat szedtük darabjaira.

A ThyroCare belgyógyász-endokrinológus szakorvosával folytatott beszélgetés során megtudtuk, hogy ciszta és ciszta között is van különbség és olyan alapfogalmakat tisztáztunk, amelyek gyakran összemosódnak a köztudatban