kismama gyógytorna

Kismama gyógytorna, szülés utáni regeneráció jelentősége.

A női test a várandósság kilenc hónapja alatt számos hormonális és testi változáson megy keresztül, annak érdekében, hogy a magzat nyugalomban és egészségben fejlődhessen. A hangulatingadozások és reggeli rosszullétek mellett a támasztó- és mozgató szervrendszeri panaszok is megjelenhetnek az ilyenkor normális testsúlynövekedés következtében. Egyoldalú terhelések és izomfeszülések alakulhatnak ki, amit tovább fokozhatnak az esetleg már a várandósság előtt is meglévő testtartáshibák.

Testsúlynövekedés és hormonális változások hatására medencefenék izomzatának gyengülése szintén gyakori probléma. A gátizomzat egészséges működése hatással van az általános fizikai állapotra és elengedhetetlen szerepet tölt be a várandósságban és később a szülésben. A medencefenék izomzatának gyengülése különböző egészségügyi problémákhoz vezethet, amely negatív hatást gyakorolhat a kismama életminőségére, így a gátizomzat erősítése nélkülözhetetlen a várandós torna során.

Várandósság alatt még nagyobb figyelmet kap az egészséges életmód, amelyben a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett a testmozgás is helyet foglal. Gyógytornász által javasolt életmódbeli változtatások, célirányos tornagyakorlatok, core izmok megerősítése és a testtartásban bekövetkezett változások korrigálása segíti a szöveti regenerációt és felkészíti a kismama testét az új családtag érkezésére.

Újdonsült anyukaként a nőgyógyászati vizsgálatok mellet nem szabad elhanyagolni a gyógytornász által végzett állapotfelmérést, hiszen a szülést követően olyan panaszok jelentkezhetnek, mint a derékövi fájdalom, szétnyílt hasizom vagy a medencefenék izmainak gyengülése következtében kialakuló vizelettartási problémák.

A személyre alakított mozgásterápiának köszönhetően ezek a tünetek enyhíthetőek, így támogatva az édesanyák szülés utáni regenerációját. A gyógytornásszal folytatott közös munka által az újszülött fizikai ellátása napról napra könnyebb lesz, valamit elősegíti a korábbi mozgáshoz, sporthoz való visszatérést.

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 4. rész

A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 4. rész

„A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé!” sorozatunk 4. részében egy interjú olvasható, amelyben a páciensünk elmeséli miért választotta a műtét helyett a ThyroCare Központban elérhető pajzsmirigy ciszták alkoholos kezelését.
A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 3. rész

A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 3. rész

Ismerd meg „A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé!” sorozatunk 3. részét, amiből kiderül, hogyan élte meg páciensünk az ultrahang vezérelt vékonytű-biopsziás mintavétel vizsgálatot és elárulja, hogy miért nem kell félni a tűszúrástól.
A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 2. rész

A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 2. rész

Ismerd meg „A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé!” sorozatunk 2. részét, amiből kiderül, hogy hogyan élte meg az egyik kedves páciensünk a lézeres thermoablációs kezelést és mi a kapcsolat a pattogós cukorka és a beavatkozás között.
A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy - mentessé! - 1. rész

A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy - mentessé! - 1. rész

Sorozatunk 1. részében az egyik kedves páciensünk elmeséli hogyan kezdődött minden, miért mondott nemet a pajzsmirigy műtétre és milyen utat járt be mire rátalált a ThyroCare Központra és lézeres kezelésre.
Örökölhető a pajzsmirgy betegség?

Örökölhető a pajzsmirgy betegség?

A pajzsmirigy betegség - különösen az autoimmun folyamatok és a pajzsmirigy göbös elváltozásai - napjainkban egyre több embert érintenek.
Dr. Bakos Bencével a pajzsmirigy cisztákat szedtük darabjaira.

Dr. Bakos Bencével a pajzsmirigy cisztákat szedtük darabjaira.

A ThyroCare belgyógyász-endokrinológus szakorvosával folytatott beszélgetés során megtudtuk, hogy ciszta és ciszta között is van különbség és olyan alapfogalmakat tisztáztunk, amelyek gyakran összemosódnak a köztudatban