terhes vitaminok

A várandós vitaminok valóban hizlalnak?

A várandós vitaminok kiegyensúlyozott mennyiségben tartalmazzák mindazokat a tápanyagokat, amelyekre a várandós nőnek szüksége van egészségének fenntartásához, valamint a magzat megfelelő ütemű fejlődéséhez.

Pácienseink gyakori kérdése, hogy okozhatják-e az általuk szedett vitaminok a felesleges súlygyarapodásukat? Ugyan ez egy általános tévhit, de a várandósvitaminok alapvetően nem hizlalnak, hiszen ezek a vitaminok és ásványi anyagok kifejezetten az anya és a magzat egészségét támogatják a várandósság ideje alatt. A várandós vitaminok kiegyensúlyozott mennyiségben tartalmazzák mindazokat a tápanyagokat, amelyekre a várandós nőnek szüksége van egészségének fenntartásához, valamint a magzat megfelelő ütemű fejlődéséhez.

A várandós vitaminok szedése és a testsúly nem megfelelő ütemű gyarapodása között tehát nincs közvetlen kapcsolat, ugyanakkor a vitaminok közvetett úton hozzájárulhatnak ehhez a folyamathoz. Az egyes vitaminok pótlása ugyanis fokozhatja az étvágyat azokban az esetekben, ahol a kismamánál megelőzően valamilyen hiányállapot állt fenn. Ennek hatásaként a vitamin pótlása akár az étvágy növekedését is okozhatja, amely aztán közvetve plusz kilók felszaladásához vezethet.

várandós vitaminok

Fontos azonban megjegyezni, hogy a várandósság során mindig szükség van némi testsúlygyarapodásra, hiszen ez normális része a várandóssági folyamatnak. Az egészséges testsúlygyarapodás függ az anya kiinduló testsúlyától, az egészségi állapotától és számos egyéb tényezőtől.

A várandósvitaminok az egészséges étrend kiegészítéseként kell szolgálniuk, és nem helyettesítik a változatos és tápláló étrendet. A várandósság alatt éppen ezért kiemelten fontos az egészséges táplálkozás és a megfelelő fizikai aktivitás fenntartása a szükséges tápanyagok biztosítása érdekében.

Minden várandós nőnek ajánlott konzultálni orvosával várandósvitaminok szedése előtt, mivel az igények és az ajánlások egyénenként változhatnak.

Időpontfoglalás

Online bejelentkezési felületünk bevezetése folyamatban van. A rendszer üzembehelyezéséig kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot gyors és gördülékeny időpontfoglaláshoz.

Az ultrahang szerepe a pajzsmirigy betegségek utókövetésében

Az ultrahang szerepe a pajzsmirigy betegségek utókövetésében

Legyen szó diagnosztikáról, beavatkozások során nyújtott támogató szerepéről vagy utókövetésről a pajzsmirigy ultrahang vizsgálatnak elvitathatatlan jelentősége van a pajzsmirigy betegségek tekintetében.
Így néz ki egy pajzsmirigy göb az ultrahang képen.

Így néz ki egy pajzsmirigy göb az ultrahang képen.

A pajzsmirigy göb felismerése egy ultrahang felvételen laikusként szinte lehetetlen, de egy szakavatott szem hamar kiszúrja a pajzsmirigyben található kóros elváltozást.
„A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé!” - Különkiadás

„A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé!” - Különkiadás

Sokszor írtunk már arról, hogyan élik meg a páciensek a vizsgálatokat a ThyroCare Központban. Most a másik oldalra voltunk kíváncsiak, ezért a szakorvosainkat faggattuk az általuk végzett eljárásokról, így jöjjön az FNAB mintavétel az orvos szemszögéből.
A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! – 6. rész

A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! – 6. rész

"A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé!” sorozatunk 6. részében az ultrahang vizsgálatot elemezzük ki töviről hegyire az egyik páciensünk történetén keresztül.
Milyen vizsgálatok előzik meg a lézeres thermoablációs kezelést?

Milyen vizsgálatok előzik meg a lézeres thermoablációs kezelést?

Ahogy más beavatkozások előtt a lézeres thermoablációs kezelés esetében is van pár olyan vizsgálat, amelyet a szakorvosaink előírnak, hogy átfogó képet kapjanak a páciensek aktuális egészségi állapotáról és kizárhassák az esetleges kontraindikációkat.
A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 5. rész

A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé! - 5. rész

„A páciensek panaszmentessé szeretnének válni, nem pajzsmirigy-mentessé!” sorozatunk 5. részéből kiderül, hogy az általunk már sokat hangoztatott lézeres kezelés előnyei hogyan hatnak egy húsvér páciens mindennapjaira.