Dr. Bakos Bence PhD

Dr. Bakos Bence belgyógyász-endokrinológus szakorvos. A ThyroCare Pajzsmirigy göb lézeres thermoablációs központjának Ultrahang és FNAB diagnosztikai szakorvosa. A PeriodX Endokrinológiai és Nőgyógyászati Központ endokrin részlegének egyik legnagyobb szakmai tapasztalattal bíró, meghatározó endokrinológus szakorvosa. Tudományos fokozatot endokrinológia témában 2022-ben szerzett.

Évente magas számban végzi a pajzsmirigy göbök aspirációs citológiai valamint ultrahang vizsgálatát, aktívan részt vesz a lézeres göbkezelések előkészítésében. Számos nemzetközi és hazai tudományos publikáció, valamint előadás mentén meghatározó és elismert szakmai képviselője a pajzsmirigy göbös megbetegedések diagnosztikájának. Kiemelt érdeklődési területei a pajzsmirigy betegségek mellett a mellékpajzsmirigy betegség, a csontanyagcsere, valamint a D-vitamin anyagcsere betegségek átfogó endokrinológiai vizsgálatára és gondozására irányul.

Aktív orvos kutatói-, és egyetemi oktatói tevékenysége egymást erősítve támogatják, hogy páciensei minden alkalommal kizárólag a legújabb szakmai irányelvek mentén, a számukra leghatékonyabb és a legkorszerűbb terápiás megoldásokban részesüljenek. Kiemelten fontosnak tartja az aktuális állapotról történő érthető és egyértelmű tájékoztatást, amely alapjaiban határozza meg a páciensekkel folytatott közös munka kezdeti lépéseit. Ennek talaján a gyógyulási folyamat bizalmi légkörben indulhat el, mérsékelve ezzel a betegség önmagában is okozott nehéz érzéseit.